Samenwerkingen

Inloophuis Midden-Brabant werkt samen met enkele partners.

VIPE

VIPE verzamelt hoogwaardige gebruikte pruiken, reinigt (onze pruiken zijn gegarandeerd schoon volgens de RABC-normen) & modelleert deze èn brengt ze GRATIS terug in de maatschappij bij mensen die een pruik hard nodig hebben. Daarmee hergebruiken we een goed product, kunnen ex-patiënten hun ziekteproces deels emotioneel afsluiten omdat hun pruik op een hele waardevolle plek terecht komt en bieden we andere patiënten de kans op een goede en betaalbare pruik.
Inloophuis Midden Brabant is een inzamelpunt voor (gedragen) pruiken. Iedereen die een pruik wil doneren kan hiervoor bij ons terecht! Wij dragen er zorg voor dat deze bij de stichting VIPE terecht komen.
Voor meer informatie, zie: http://vipepruiken.nl/.

BreiBoezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemdraagsters), GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. 
Vrijwilligsters (Boezemvrienden) breien de borstprotheses van BreiBoezem. 
Inloophuis Midden Brabant is uitgiftepunt voor BreiBoezems. Wij zorgen ervoor dat de bestelde  BreiBoezems bij de toekomstige draagsters terecht komen. 
Voor meer informatie over Stichting BreiBoezem en het bestellen van een gebreide borstprothese, zie http://voeljeweervrouw.nl/.