“Straks kunnen Tilburgers niet meer om het inloophuis heen”

Op een zonnige dinsdagavond staan Kees Theeuwes en Dyon Beerens al te wachten aan het Tilburgse Wilhelminapark. Klaar voor een interview over hun nieuwe functies binnen het bestuur van Inloophuis Midden-Brabant. Welke koers gaat het inloophuis varen? En wat gaan bezoekers, sponsoren en vrijwilligers daarvan merken? De ontmoeting begint meteen goed: “Wie heeft de sleutel? Niemand? Dan maar naar het terras!”

Na even vertwijfeld voor een gesloten deur te hebben gestaan, zoeken we een rustig plekje op in de Spoorzone. Kees en Dyon lopen over van enthousiasme, struikelen bijna over hun woorden en weten niet waar te beginnen met hun verhaal. De warmte en vertrouwdheid waarmee ze over het inloophuis praten, doet vermoeden dat ze al jaren deel uitmaken van het bestuur. Niets is minder waar. Beide mannen zijn dit jaar pas toegetreden.

Kees onlangs als bestuursvoorzitter en Dyon begin dit jaar als voorzitter van de sponsorcommissie.

Een prachtig initiatief
“Het is mooi om te zien hoeveel het inloophuis betekent voor bezoekers”, vertelt Dyon. “Dat voel ik elke keer als ik binnenloop en met mensen praat.” De twee kijken terug op hoe het initiatief ooit is ontstaan. “Er is ontzettend hard gebouwd om het inloophuis te brengen tot waar het nu is”, vult Kees aan. “Ik zie het als een logische volgende stap om verder te bouwen op dit fundament en nóg zichtbaarder te worden in Tilburg en omgeving.” De drive en het enthousiasme zijn er, en de plannen worden steeds concreter. Daarover straks meer.

Ervaren ondernemer, verbindend netwerker

Dyon heeft als mede-initiatiefnemer van Tilburg Culinair een flink netwerk en neemt een berg ervaring mee als ondernemer. “Ik ben vanaf het begin betrokken bij het inloophuis”, vertelt Dyon. “Eerst als donateur, later als sponsor vanuit mijn onderneming en nu als kartrekker van de sponsorcommissie. Vanuit die nieuwe rol wil ik samen met de commissieleden tot nieuwe initiatieven komen. Enerzijds om bestaande sponsoren nog meer bij het inloophuis te betrekken en anderzijds om nieuwe sponsoren te werven. Want hoe meer middelen, hoe meer bezoekers we kunnen ontvangen.”

Gedreven innovator, creatief denker

Kees werkte jarenlang als directeur in de ouderenzorg. “Dat waren levendige plekken hoor”, verzekert Kees. “Geen saaie verzorgingshuizen. We hielden bijvoorbeeld lingerieshows, en nodigden Gerard Joling, Gordon en Patty Brard uit. We hadden geen bejaardenbusjes, maar een heuse tuktuk! Kijk, je moet soms anders denken. Dat is ook waar we op uitkwamen tijdens onze vergadering, gisteren met het bestuur van het inloophuis. De nieuwe plannen en ideeën vlogen over tafel.”

Golfen in het Wilhelminapark

De mannen zijn voorzichtig om dat ‘anders denken’ al te concreet te maken, want ze zitten nog volop in het creatieve proces. Ze noemen een aantal spannende, gekke maar zeker ook verfrissende ideeën zoals een potje golf in het Wilhelminapark, recht voor de deur. Kees: “Dat zou toch geweldig zijn?! We moeten veel meer naar buiten toe, letterlijk. Zodat iedereen het inloophuis straks kent en weet te vinden.” Dyon knikt instemmend. “Ik geloof in verrassende initiatieven die zich richten op verbinding. Zo kwamen we gisteren met het idee om een kook-clinic te organiseren voor sponsoren, met bekende koks uit de omgeving. Zo bieden we sponsoren iets unieks en treden we op een leuke manier naar buiten. Daarnaast willen we de bezoekers meer mogelijkheden bieden, bijvoorbeeld door de openingstijden van het inloophuis te verruimen. Dat zou fantastisch zijn, maar momenteel ontbreekt het ons aan de middelen, terwijl de behoefte er wel degelijk is!”

Meer naamsbekendheid

Dyon en Kees willen vooruit, verder bouwen. Dat straalt ervanaf. Ze zien hoe goed het inloophuis draait en hoe het huis aan ruim tweeduizend mensen per jaar een prachtige huiskamer biedt. Als het aan hen ligt, gaan we op een vrolijke manier, met aansprekende initiatieven, zorgen voor meer naamsbekendheid. Dyon: “Het gaat goed, het fundament is perfect gelegd, nu moeten we doorpakken en daar hebben we écht heel veel zin in!”

Heb jij mooie ideeën voor het inloophuis? Of ken je misschien iemand die zich als sponsor of vrijwilliger aan het inloophuis wil verbinden? Laat het dan weten. Zo bouwen we het inloophuis samen verder uit tot een plek waar niemand omheen kan.

Steun het inloophuis

Inloophuis Midden-Brabant
is afhankelijk van giften.
We kunnen uw steun gebruiken!